Nieuwsbrief Zuid - DIVERSEN...

30 Nieuwe woningen in Corpus den Hoorn
Komend voorjaar begint woningcorporatie Nijestee met de bouw van 30 nieuwe woningen aan de Semmelweisstraat in Corpus den Hoorn. Er komen 25 appartementen en 5 eengezinswoningen. Alle huizen worden gasloos. Op de begane grond van het complex komt kinderdagverblijf ‘De Blokkendoos’. De woningen zijn naar verwachting in 2020 klaar. Daarna wordt de omgeving rondom het gebouw aangelegd.  Bron: Gemeente Groningen – Nieuwsbrief Zuid

Commissie: aanpak zuidelijke ringweg kan gewoon doorgaan: De aanleg van de zuidelijke ringweg rond de stad Groningen kan gewoon doorgaan, zonder dat het contract hoeft worden aangepast. Met die conclusie kwam de Commissie Hertogh, die in september is aangesteld om de problemen rondom de zuidelijke ringweg op te lossen, donderdag naar buiten. Afgelopen zomer, toen de grote werkzaamheden van het megaproject net waren begonnen, werd bekend dat de aanpak van de zuidelijke ringweg drie jaar vertraging oploopt.

Sindsdien lagen de werkzaamheden vrijwel stil, waarbij alleen aan enkele lopende klussen werd gewerkt. Tussen de opdrachtgever en de aannemer was onenigheid over het uitvoeren van de werkzaamheden. Om die impasse te doorbreken is de Delftse hoogleraar Marcel Hertogh met vertegenwoordigers van de aannemer en de stuurgroep om tafel gegaan. Die commissie heeft drie verschillende scenario’s bekeken: stoppen met het project, doorgaan op dezelfde (werk)wijze als afgelopen jaren of doorgaan met het project op een andere (werk)wijze.

De commissie kwam vrijdag met de conclusie naar buiten dat het project gewoon kan doorgaan, maar deed wel zeven aanbevelingen. De stuurgroep en de aannemerscombinatie moeten beter gaan samenwerken en de werkzaamheden moeten snel weer worden opgepakt. Ook moeten er financiële spanningen worden weggenomen. Zo is nog niet duidelijk of het project duurder gaat worden en wie precies voor die kosten moet opdraaien. Volgens Aanpak Ring Zuid is het niet te zeggen in hoeverre het project nu nog verdere vertraging heeft opgelopen. Ook de planning wordt straks opnieuw besproken. Afgelopen zomer liet de aannemer weten dat de nieuwe weg pas in 2024 klaar zou zijn, maar dat ze proberen om een deel van de opgelopen vertraging in te lopen. De aanpak van de zuidelijke ringweg is op dit moment het grootste infrastructurele project in het Noorden. Voor de nieuwe zuidelijke ringweg, de drukste verkeersader rondom de stad, is in eerste instantie 642 miljoen euro gereserveerd.

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2022 aan. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Matthé Snijders, Annika van Dijk, Golbang Khorasani en Klaasje Vonk.
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 06-2550 4536 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06-2550 4536
wijkraad@corpusdenhoorn.nl