Vrijwillige inzet in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer

Ruim 1 op de 4 Groningers doet vrijwilligerswerk en er is nog steeds veel vraag naar vrijwilligers.
Aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die zich voor korte of langere tijd vrijwillig willen inzetten. Dat is mooi, want door vrijwilligerswerk te doen, kun je actief bijdragen aan de samenleving in stad en wijken. Tevens is het voor jezelf een manier om nieuwe vaardigheden te leren, meer mensen te leren kennen en hun CV uit te breiden.

 

Ook in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer is van alles te doen op het gebied van vrijwillige inzet! Hoe meer wijkbewoners een steentje willen bijdragen, hoe leuker en leefbaarder je eigen wijk wordt. Of je nu bij een sportvereniging iets wilt doen, in de zorg, bij de Buurt- en Speeltuinvereniging… er is voor elk wat wils.

Bianca Rekker is Buurtwerker Vrijwilligerswerk in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer en kan je helpen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk. Bianca werkt vanuit de Confiance aan de Kochstraat en is bereikbaar op 06 424 52 241 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij het Stip in de Confiance ligt een map met vrijwilligersvacatures uit de wijk. Maar uiteraard kan je ook digitaal zoeken.

Op www.mjd.nl vind je vrijwilligersvacatures bij jou in de wijk. Wil je gericht zoeken naar vacatures in de hele stad? Kijk dan op www.vrijwilligersgroningen.nl

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2022 aan. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Matthé Snijders, Annika van Dijk, Golbang Khorasani en Klaasje Vonk.
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 06-2550 4536 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06-2550 4536
wijkraad@corpusdenhoorn.nl